Reis- en annuleringsverzekering

Op reis gaan is altijd een prettig vooruitzicht. Maar soms kan een vakantiereis op het laatste moment niet door gaan. Bijvoorbeeld door ernstige ziekte of overlijden van een familielid. Een annuleringsverzekering zorgt er dan voor dat uw annuleringskosten vergoed worden. Een reisverzekering zorgt er bijvoorbeeld voor dat tijdens uw vakantie schade aan uw eigendommen en ziektekosten gedekt zijn. Lees hieronder onze tips zodat u vooraf weet of u een reis- of annuleringsverzekering moet afsluiten. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd of juist niet verzekerd bent.

 

• Controleer voor het boeken of uw reisverzekering ook annuleringskosten dekt en tot welk bedrag. Biedt uw reisverzekering dekking tegen annuleringskosten, maar is het verzekerde bedrag niet voldoende voor de totale reissom, dan zijn er mogelijkheden om voor het extra deel een aanvullende verzekering aan te gaan.

• Veel mensen boeken hun reis online. Vaak staan op de boekingssites vinkjes automatisch gevuld bij de vraag of u de annuleringskosten wilt meeverzekeren. Als uw bestaande doorlopende reisverzekering al in een annuleringskostendekking voorziet zou dit dubbel op zijn. Maak daarom bij het boeken bewuste keuzes en voorkom dubbele verzekering.

• Als u een losse annuleringsverzekering aangaat, doe dit dan binnen een week na boeking. Doet u dit later dan bestaat de kans op dekkingsproblemen bij een annuleringsgeval.

• Boekt u een losse vlucht, reserveert u online bij een hotelboekingssite uw kamer en bij de autoverhuurder uw huurauto? Dan is het verstandig na te gaan of uw annuleringsverzekering ook een zogenaamde ‘samengestelde reis’ dekt. Sommige annuleringsverzekeringen bieden hier geen dekking voor. Bij annulering krijgt u dan bijvoorbeeld wel uw vlucht uitbetaald, maar niet de kosten van de boekingen die u rechtstreeks in het buitenland deed.

• Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking vaak voordeliger dan losse (annulerings) verzekeringen. Ook heeft u het gemak dat u niet iedere keer een losse verzekering hoeft te sluiten. Bovendien bent u dan ook verzekerd tijdens uw weekendjes weg.

 

Voor nadere informatie of het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering kunt u contact met ons opnemen.