Nieuwsbrief Gros financiële partners – mei 2019

De woning- en hypotheekmarkt is volop in beweging. En ook in verzekeringsland zijn er regelmatig interessante nieuwsfeiten. De komende periode willen wij u met enige regelmaat informeren over een aantal actuele aspecten en ontwikkelingen. Enerzijds vanuit het oogpunt van informatievoorziening, anderzijds vanuit de gedachte dat het voor veel mensen lastig is om te bepalen wat alle ontwikkelingen voor hun eigen situatie betekenen. Wellicht dat deze informatie voor u aanleiding is om de verschillende mogelijkheden eens nader in beeld te laten brengen.

Aflossingsvrije hypotheken

U hebt de campagne “Aflossingsblij” vast wel voorbij zien komen. Op aangeven van de overheid hebben de hypotheekverstrekkers deze campagne gelanceerd om mensen te wijzen op de risico’s van een aflossingsvrije hypotheek. Belangrijkste punt daarbij is dat bij een aflossingsvrije hypotheek de schuld aan het einde van de looptijd nog steeds gelijk is. En dat in principe deze schuld dan door de bank opeisbaar is. Als u daaraan wilt of moet voldoen zonder dat er sprake is van voldoende opgebouwd vermogen, resteert weinig anders dan uw woning te verkopen.

Dit uitgangspunt is op zich geen reden tot paniek. De daadwerkelijke consequenties zijn afhankelijk van uw eigen specifieke situatie. Zo maakt het natuurlijk nogal een verschil of er sprake is van een relatief lage hypotheekschuld of dat een woning volledig is gefinancierd. Ook zijn er bij verschillende hypotheekverstrekkers mogelijkheden om de hypotheek aan het einde van de looptijd te verlengen. Hoewel we niet in de toekomst kunnen kijken, is het verstandig om tijdig een beeld te hebben van uw financiële situatie nu en straks. Dan zijn er wellicht nog verschillende oplossingen of andere mogelijkheden te bedenken. Reageren met de einddatum in zicht is doorgaans te laat.

Ons aanbod

Bij GROS kunt u terecht voor al uw vragen ten aanzien van Makelaardij, Hypotheken en Verzekeringen. Uiteraard zijn er aan onze dienstverlening kosten verbonden. Dit speelt echter pas op het moment dat we concreet afspraken met elkaar maken over de diensten die we voor u zullen gaan verrichten. Tot die tijd is een eerste afspraak, gesprek of berekening altijd gratis en vrijblijvend. Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld een vrijblijvend hypotheekgesprek met de hypotheekadviseur, een gratis second opinion voor uw verzekeringspakket of een gratis waardebepaling van uw huidige woning door de makelaar. Deze laatste activiteit is regionaal gebonden tot de provincie Friesland. Laagdrempelig, open en transparant zoals u van ons gewend bent en wellicht aanleiding voor u om eens contact met ons op te nemen. Wij horen graag van u!