U kunt een huis kopen en een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Uw voordeel is dat u minder risico loopt in het geval dat u uw hypotheek niet meer kunt betalen. En u profiteert van een lagere hypotheekrente.

 

De looptijd van een hypotheek is vaak lang en in die tijd kunt u om welke reden dan ook misschien uw hypotheek niet meer betalen. U zult uw huis dan moeten verkopen en als het dan minder opbrengt dan u ervoor heeft betaald, kan het Waarborgfonds Eigen Woningen het verschil aan uw hypotheekverstrekker betalen. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden en uw adviseur van GROS financiële partners kan u daar alles over vertellen.

 

Wanneer u gebruikmaakt van de Nationale Hypotheek Garantie betaalt u eenmalig een borgtochtprovisie aan de NHG van 1,0 procent.

 

NHG-grens 
U kunt profiteren van de Nationale Hypotheek Garantie wanneer uw hypotheek maximaal 245.000 euro bedraagt. U komt alleen in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie wanneer uw nieuwe woning maximaal 231.132 euro kost. Met alle kosten die daar nog bij komen, komt uw hypotheek dan uit op maximaal 245.000 euro.

 

Houd er rekening mee dat u eigen geld moet inbrengen voor de financiering van bijkomende kosten. Denk hierbij aan notariskosten, advies- en bemiddelingskosten en overdrachtsbelasting. Deze bijkomende kosten zijn ongeveer 6 procent van de koopsom. U mag namelijk niet meer alle kosten in de hypotheek opnemen.

 

De Nationale Hypotheek Garantie biedt u voordelen, maar hanteert ook strikte regels. Voor een specialist zijn die regels gesneden koek en de adviseurs van GROS financiële partners zijn specialisten.

 

Neem daarom al contact op met uw adviseur GROS financiële partners wanneer u alleen nog maar het plan heeft om een andere woning te kopen. Hij of zij kan dan met u doornemen wat uw financiële mogelijkheden zijn en of u in aanmerking kunt komen voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Meer Weten?

Neem contact op!

Wilt u meer informatie over hypotheken? Bekijk deze website of vraag onze brochure aan. Natuurlijk staan wij u ook graag per email of telefonisch te woord: T (0515) 232 704.